סינטה לבנה בצליה עקיפה – ברביקיו קלאסי


pork_loin_2

סינטה של חזיר בעיניי אחד הנתחים היותר שימושיים. מצויינת לסטייקים, כמו כן לשיפודים, ואפילו, כשמשטחים אותה, למילוי בכל מיני דברים טובים :). אבל הפעם אני מכין את הנתח השלם בתור צלי, ושיטת ההכנה היא הקלאסית ביותר שקיימת בעולם הברביקיו – צליה עקיפה.

כשבוחרים את הנתח, הדבר העיקרי הוא לדאוג לשכבת שומן נאה, כי זה מה שישמור על הבשר עסיסי ונימוח. הכי טוב אם תצליחו לשים את ידיכם על נתח עם העור, אבל לפי דעתי בארץ נתח שכזה מאוד קשה למצוא. לכן נסתפק רק בשכבת השומן.

דבר נוסף – צורת הנתח. חשוב שהנתח יהיה בעל צורה אחידה – זה מה שיבטיח צליה אחידה, כי הרי שלחום קל יותר לחדור לקצה הדק יותר, וקשה יותר לקצה העבה. הדרך הפשוטה ביותר לדאוג לצורה אחידה היא לקשור. מגלגלים את הסינטה וקושרים עם חוט קצבים, כך שיתקבל מן גליל יפה ואחיד.

אפשר להשתמש בכל מיני תבלינים, אבל אני כרגיל משתמש בתערובת הבסיסית שלי, שאת המתכון אפשר לקחת מכאן. מעסים את הנתח בשמן זית ומפזרים את תערובת התבלינים מעל. מהדקים עם היד.

את הגריל מארגנים לצליה עקיפה על חום ממש גבוה. נותנים לצלי בערך 15 דקות, מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לצלות עם מכסה סגור עד שהחום הפנימי מגיע ל-75-80C. מורידים מהאש, מכסים בנייר כסף ומשאירים לנוח ל-10 דקות. אחר כך פורסים, מגישים ונהנים!

pork_loin_1

בתאבון!

11 תגובות על “סינטה לבנה בצליה עקיפה – ברביקיו קלאסי

  1. ליובה הגיב:

    שלום אדוארד,
    יש אפשרות להכין את המנה בתנור? את המתכון שלך לצלי כתף בתנור אימצתי בחום, ויש לי הרגשה שזה הולך להצטרף למשפחה גם כן, אם אוכל להכין אותו. גריל אין לי, לצערי…
    תודה.

  2. vardits הגיב:

    יש לך המלצות היכן לקנות את הבשר ? הרי איכות הבשר חשובה מאין כמוה..

    • Edward הגיב:

      היי!

      תראי, זה תלוי במיקום שלך בארץ. אני גרתי באשדוד, לכן את הבקר קניתי ב"פרה פרה" בצומת כנות, ואת החזיר – בטיב טעם… במרכז יש מקומות אחרים, ובצפון, כמובן, גם כן.

      יכול להמליץ גם על חינאווי בוצ'ר שופ ביפו… טלה מצוין יש לו!

      בהצלחה!
      אדוארד

  3. גיא הגיב:

    היי אדוארד,
    אתה יכול לכתוב בערך את הטמפרטורות שהגריל צריך להיות – כתבת צליה ראשונית רבע שעה – באיזה טמפרטורה בערך? אח"כ כתבת עוד רבע שעה בטמפ' של 75-80 צלסיוס, התכוונת ל- 180?
    תודה!

    • Edward הגיב:

      היי גיא,
      כשאני אומר "עד שהחום הפנימי מגיע ל-75-80C", אני מתכוון לחום שנמדד בתוך הבשר, לא בתוך הגריל. יש מדחומים מיוחדים למדידת חום פנימי של הבשר כדי להבין האם הוא מוכן או לא.
      לגבי טמפרטורות…. חום ממש גבוה – 220-230… חום בינוני – 180.
      מקווה שעזרתי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s