Lo zuccotto di Melanzana – חציל ממולא ריקוטה


הפוסט הזה לא ממש שייך לסדרה על הטיולים שלי באמריקה, אבל הוא בהחלט שייך לנסיעה אחרונה שלי ללונדון. אל על, כידוע, לא טסים בשבת, לכן הטיסה שלי לארץ היתה ב-22:30 במוצאי שבת. הצ'ק אאוט במלון הוא 11 בבוקר, ובמשך היום אני ועמיתה שלי לעבודה הסתובבנו ברחובות לונדון. טוב נו, בעיקר באוקספורד סטריט, רחוב הקניות הכי סוער בלונדון :).

כשהגיע הזמן לארוחת צהריים, נכנסנו למסעדה איטלקית קטנה לא רחוק מכיכר הפיקדילי, בשם Fratelli la Buffala, או בעברית – משהו כמו אחוות הבופלו :). התפריט הציע כמה וכמה סוגי פסטה ברטבים שונים, וגם מנות כמו La Bufalata – שזה פשוט כדור מוצרלה בופלו טעימה במיוחד עם ירקות אנטיפסטי… אבל המנה שבאמת גנבה את ההצגה מבחינתי היתה ה- Lo zuccotto di melanzana – חציל ממולא קרם ריקוטה, ואמרתי לעצמי שאני פשוט חייב לשחזר את ההנאה הזאת בבית. עשיתי קצת חקירות לגבי המנה – והתוצאה לפניכם :). תהנו!

אז ככה… ל-4 מנות ניקח:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 500 גרם ריקוטה פרסקה – זוהי ריקוטה טריה, אני קניתי את זאת של מחלבות גד.
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/2 פלפל שחור גרוס
  • 3-4 שיני שום
  • 100 גרם גבינת פרמזן טובה מגורדת

שלב ראשון – פורסים את החצילים לאורך בעובי של 1/2 ס"מ בערך. ממליחים במלח גס ומשאירים בתבנית לחצי שעה – שעה, כדי שהמלח יוציא את המיץ המר מהחציל.

שלב שני – מחממים תנור לחום של 200 מעלות, שוטפים את החצילים מהמלח, מייבשים עם מגבת נייר, מברישים בשמן זית ואופים כ-13-15 דקות (אני כמובן עשיתי את זה על הגריל). אחר כך מוציאים ומצננים כך שיהיה נוח לעבוד עם הפרוסות, ועם סכין מסירים את העור של החציל מהפרוסות.

שלב שלישי – מכינים את מלית ריקוטה. כשעובדים עם ריקוטה פרסקה, צריך לסנן אותה טוב טוב, כי אחרת יש יותר מדי נוזלים וזה לא יהיה נעים. את שיני השום צריך לקצוץ דק מאוד, ואז לערבב את הריקוטה עם התבלינים והשום.

שלב רביעי – מרפדים את הכלים אישיים בפרוסות החציל, בערך כאילו הייתם מכינים פאי. ממלאים במלית הריקוטה וסוגרים עם חצי פרוסת חציל מעל. שמים קצת מהפרמזן המגורד למעלה כדי ליצור קראסט יפה ומוזהב, ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות במצב גריל למשהו כמו 5-7 דקות, עד שהפרמזן יזהיב.

זהו… מוציאים, ומפה יש שתי צורות הגשה (לפחות אלה שאני חשבתי עליהן 🙂 ) ככה, בתוך הכלי, בפשטות:

או שאפשר להפוך את הכלי ובעדינות להוציא את החציל הממולא על הצלחת בצורה כזאת:

קצת פרמזן מעל…

ו-Bon Appétit! 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s