כמעט כל מתכון בשרי שאני מפרסם מלווה ברוטב הברביקיו שאני מכין פעם בכמה חודשים על בסיס קטשופ ושומר במקרר שיהיה לי תמיד ב"שלוף". היום אני רוצה לספר לכם על רוטב ברביקיו קצת אחר, שלא מתבסס על עגבניות בכל צורה שלהן. זהו ה"בן דוד" הרחוק של רוטב הצ'ימיצורי, שמגיע היישר מקובה – ה"מוהו". אז המתכון של היום – שוקי עוף צלוים עם רוטב מוהו תפוזים קובני!
לפני כמה שבועות קיבלתי לסקירה כלי מדידה מסדרת "Kitchen Lab" של Pyrex. זה היה מן סוג של מבחנה גדולה עם פקק סיליקון, שלפי מיטב הבנתי נועדה למדידת נוזלים, ערבוב ושמירה של רטבים, מרינדות וכדומה. עד היום, למעשה, ניסיתי לחשוב, באיזה מתכון אני אשתמש בכלי הזה כדי לסקור אותו על בסיס משהו קצת יותר מוחשי, והנה, מתכון רוטב המוהו נשמע די מתאים למשימה, אז הסיכום יגיע בסוף.
מרכיבים (4 מנות):
לעוף:
- 8 שוקיים ללא עצם או 8 יחידות סטייק פרגית
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב המוהו:
- 1/2 כוס שמן זית
- 8-9 שיני שום
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית אורגנו מיובש טחון
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי
- 1/3 כוס מיץ תפוזים טרי
- 1/3 כוס מים
- 3 כפות פטרוזיליה או כוסברה טריה קצוצה דק
רוטב ה-Mojo (מבוטא כ"מוהו" ולא כ"מוג'ו") הוא רוטב, שמשלב את ה"שילוש הקדוש" של הטעמים הקובניים – שום, אורגנו וכמון, והבסיס שלו חמוץ וארומתי. הנה, תראו בעצמכם.
את השום פורסים דק, ובכלי מערבבים מיץ לימון, מיץ תפוזים ומים. את הפטרוזיליה קוצצים דק מאוד.
בסיר קטן מחממים את שמן הזית ומטגנים את פרוסות השום עד להזהבה קלה. תזהרו לא לשרוף את השום יתר על המידה – הוא יהפוך למר!
כשהשום מוכן, מוסיפים את הנוזלים. תעשו את זה בזהירות, כדי שהשמן לא יתיז עליכם, ואל תבהלו – התהליך הזה יעשה הרבה "רעש", בגלל שאנחנו מוסיפים נוזל לא שומני לשמן החם.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה ממש חזקה.
מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר. אחר כך – מוסיפים את הפטרוזיליה (או הכוסברה) הקצוצה ומערבבים.
מעבירים את הרוטב לכלי, סוגרים ושומרים במקרר. הרוטב יישמר מצוין כמה שבועות.
הצליה של העוף – רגילה לגמרי. מברישים את העוף בשמן זית מכל הצדדים, מתבלים במלח ופלפל שחור.
צולים על הגריל (או מחבת פסים) בחום בינוני-גבוה (ספירה עד 3 שניות עם היד מעל לרשת, או 220 מעלות על מדחום) כ-6-8 דקות על כל צד, עד שהמיץ שיוצא מהבשר שקוף לגמרי, והחום הפנימי של כל נתח מגיע לפחות ל-70 מעלות. מגישים לצד הרוטב.
כעת, לסיכום של חווית השימוש בכלי המדידה, שאגב נקרא "Erlenmer Flask". אני חייב לומר, שהכלי עצמו, מצד אחד, די נוח, ומצד שני, הוא לא מתאים לכמויות קטנות – המדידה מתחילה מ-200 מ"ל. עוד דבר שימושי – פקק הסיליקון. אחרי שערבבתם את מה שרציתם לערבב, הכלי נסגר ואפשר לשמור את הרוטב או המרינדה במקרר, שזה בערך מה שעשיתי. עוד פרט מעניין – לפי ההסבר של Pyrex, הסטנדרטים בהם מייצרים את הכלים האלה זהים לסטנדרטים של מעבדות מדעיות, ומכאן שם הסדרה – מעבדת מטבח. מחיר של התענוג הזה – בין 74 ל-85 שקלים, תלוי איפה אתם קונים. עד כמה המחיר הוגן והאם זה כדאי – כל אחד יעשה את השיקול שלו.
נשמע מצוין.
אני אנסה את זה בקרוב, אך עם הכוסברה 🙂
תודה
תודה תותי 🙂
כוסברה יהיה עוד יותר מעניין… זאת גם ברירת המחדל שלי, אבל הפעם במקרר היתה רק פטרוזיליה :).
פה בדיוק המחדל.
למה היתה פטרוזיליה במקרר ?!?
😉
אופס 😀
מראה מלבב בהחלט 🙂
תודה רותי 🙂
מעולה ממש מושלם
שמח שאהבת!