נודלס עוף ברוטב סויה, צ'ילי מתוק וסילאן – בין סין למזרח התיכון


chicken_noodles_3

המתכון הזה ממשיך את סדרת ה"מהיר ועצבני", ומפגיש בצלחת את המטבח הסיני עם אחד המצרכים הים-תיכוניים היותר ידועים – סילאן. סילאן מכונה בהרבה מקרים דבש תמרים, אך למעשה זה ממש לא דבש. זהו מיץ תמרים מרוכז. סירופ, אם תרצו. אני אישית מאוד אוהב להשתמש בו כמעט בכל מקום, החל מרטבים לסלטים דרך מרינדות וזיגוגים לבשר ועד להמתקת חליטות ותה. אז הנה דוגמא, איך אפשר לשלב סילאן גם במנות מהמטבח הסיני והאסיאתי. אנחנו נכין היום נודלס עוף ברוטב סויה, צ'ילי מתוק וסילאן.

הכמויות כאן הן ל-4 מנות. נצטרך:

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל של בין 1.5 ל-2 ס"מ
  • 3 גזרים, חתוכים לחצי פרוסות בעובי של 2-3 מ"מ
  • 250 גרם פטריות טריות או פחית של שימורי פטריות שמפיניות חתוכות (למי שלא אוהב פטריות, אפשר לוותר או להחליף, למשל, בנצרי חזרן משומרים פרוסים דק)
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 3 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 1 גבעול של בצל ירוק, פרוס לפרוסות אלכסוניות דקות
  • 1 חבילה (200 גרם) של נודלס – איטריות ביצים להקפצה
  • 6 כפות שמן לטיגון (לא שמן זית)
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות סילאן
  • 1/4 כוס מים קרים

מרתיחים 3 ליטר מים בסיר. בזמן שהמים מגיעים לרתיחה – מכינים את כל שאר המצרכים.

את כל מרכיבי הרוטב – סויה, סילאן, צ'ילי מתוק ומים – שמים בקערה ובמטרפה ידנית טורפים עד למרקם אחיד – הרוטב יהיה נוזלי אבל קצת סמיך.

אגב, פה אני, כמו שאומרים, מוסיף חטא על פשע :). בנוסף לשימוש בסילאן, אני גם לא משתמש כאן בקורנפלור. בבישול הסיני לרוב הסמכת הרטבים נעשית על ידי קורנפלור, ואני אישית מאוד לא אוהב את הטעם שלו באוכל. לכן אני פשוט משתמש בעקרון הצמצום ומגיע למרקם שאני רוצה בלי שימוש במסמיכים חיצונייים כלשהם.

מבשלים את הנודלס על פי ההוראות (לרוב – 3-4 דקות במים רותחים), מסננים, שותפים במים קרים, מוסיפים כף אחת של שמן ומערבבים. החלק האחרון ימנע מהאיטריות להידבק תוך כדי שהן מתקררות.

אם משתמשים בפטריות טריות, כדאי לטגן אותן לפני הכל. אז מחממים 2 כפות שמן בווק עד שהשמן חם מאוד (כמעט מתחיל לעשן), מוסיפים לווק את הפטריות הפרוסות, ומקפיצים עד שהפטריות מתרככות מעט והמים מתאדים. מוציאים מהווק לקערה ומניחים בצד. כמובן, שאם אתם משתמשים בפטריות משומרות, אין כל צורך לעשות את הפעולה הזאת.

מוסיפים לווק 4 כפות שמן, מחממים לחום ממש גבוה, ומתחילים לטגן את הבשר. כאן כדאי מאוד לטגן את הבשר בשתי נאגלות, כדי לא ליצור מצב של ירידת טמפרטורה חזקה של השמן. בכל אופן, מקפיצים את קוביות העוף במשך של כ-3 דקות כל נאגלה, עד שהעוף משנה את צבעו ומשחים. מוציאים מהווק לקערה נוספת. חוזרים על ההקפצה עד שהבשר נגמר ומוציאים את כולו מהווק לקערה.

כעת שוב מחממים את השמן שנותר בווק, מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות. מוסיפים את הבצל עם הגזר, ומקפיצים במשך 3-4 דקות, עד שהצבע של הגזר הופך ליותר בוהק. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עוד כ-2 דקות.

מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים את הרוטב וממשיכים להקפיץ ולערבב עד שהרוטב מסמיך קלות. אחר כך – מוסיפים את הנודלס וממשיכים להקפיץ עוד כ-2 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים, מורידים מהאש ומגישים מיד.

chicken_noodles_2

בתאבון!

2 תגובות על “נודלס עוף ברוטב סויה, צ'ילי מתוק וסילאן – בין סין למזרח התיכון

  1. חלי הגיב:

    יש לי שאלה קצת מוזרה,יש מצב להכין את הנודלס רק עם הרוטב?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s