קציצות סלמון ולברק עם רוטב עגבניות – כשהילדים מגדירים את דרישות הצהריים…


fishballs1

שלום! חזרתי!

לפחות לעת עתה… כמה חודשים אחרונים היו תחת סימן הנדידה – הסתובבתי בכל מיני מקומות בעולם. רוב הזמן הייתי עסוק בעבודה, אבל מדי פעם גם הצלחתי "לגנוב" אחר הצהריים או ערב כדי לצאת ולבלות כמה שעות בחיפושים אחרי משהו קצת יותר מעניין ממה שמעסיק אותי במשרד. יש לי לא מעט דברים לספר לכם על התקופות שביליתי בווינה או בשיקגו, אבל היום אני דווקא רוצה לספר על הסופ"ש הראשון שלי בבית.

הבנים שלי, מתן ונועם, החליטו (טוב, בצדק, כן?) שעל כל הזמן הזה שלא הייתי בבית מגיעה להם תשומת ליבי המלאה, שכמובן שמחתי מאוד לתת להם. כשהגיע הזמן להכין צהריים, מתן אמר, שהוא רוצה קציצות דגים "כמו בגן". התקיל אותי הילד הזה! איך, לכל הרוחות, אני מכין לו את הדבר הזה, שאם היה בו 30% דגים, זה כנראה היה יום מוצלח?! התחלתי לחשוב, לחפש… פתאום קיבלתי מייל ממערכת הבלוגים על מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות, שפרסמה תותי מהבלוג "ללקק ת'תות". קראתי וחשבתי – מצוין! רעיון לרוטב יש לי, עכשיו נשאר "להנדס" את הקציצה עצמה, ואני מסודר 🙂 .  אבל הסתבר, שמתן לא התכוון לעשות לי את זה כל כך פשוט… הוא לא רצה את הקציצות ברוטב, כמו שחשבתי להכין, אלא את הקציצה, בצלחת, ומעל – את הרוטב. בשלב הזה הבנתי, שאני צריך לחשוב איך אני מטגן את הקציצה כדי שתישאר בצבע "לבן", כמו שהובהר לי שזה צריך להיות!

בקיצור, אני גאה להציג את קציצות סלמון ולברק עם רוטב עגבניות, העומדות בכל הקריטריונים של מתן!

לקציצות:

  • 500 גרם סלמון טחון
  • 500 גרם לברק טחון
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • מלח – לפי הטעם
  • 4 שיני שום קצוצות מאוד דק או כתושות
  • 1 בצל, קצוץ מאוד דק
  • 2 כפות קוואקר (שיבולת שועל)
  • 4 כפות שמן זית

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 5-6 שיני שום קצוצות
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות (השתמשתי באלה של חברת Mutti האיטלקית)
  • 4 כפות סילאן
  • מלח – לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
  • 1/4 כפית כמון טחון

אז שוב, זה מתכון למנת ילדים, לכן כמות התבלינים והצבעים מובאת ל"מינימום פרטיזני" 🙂 . גם השימוש בפלפל לבן הוא מאותה הסיבה – הבנים שלי לא אוהבים "את השחור הזה" באוכל.

ניגש לתערובת של הקציצות. בקערה מערבבים את כל המרכיבים – שימו לב, אני לא משתמש לא בביצה ולא בכל מיני "מילויים" אחרים, כמו לחם או דברים בסגנון הזה. הדבר היחיד, שאני מוסיף כדי לרכך קצת את הקציצות הוא הקוואקר. אחרי השתערובת מוכנה – שמים אותה במקרר לחצי שעה – שעה.

הרוטב הזה, כמו שגיליתי כשהכנתי אותו, מצוין גם בתור פשוט רוטב לכל מיני מאכלים של בשר ודגים. בשבילי – הולך מצוין במקום קטשופ.

בסיר קטן מחממים את השמן, מטגנים בו את השום והבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) וממשיכים לטגן עוד חצי דקה – דקה.

מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.

מוסיפים את הסילאן, מביאים שוב לרתיחה, מורידים מהאש ומרסקים למרקם אחיד עם בלנדר מוט או בכל בלנדר אחר.

השיטה שבה הכנתי את הקציצות מזכירה braising – צלייה בנוזלים. מתחילים עם טיגון במעט שמן, רק כדי לתת את ה"קרום המטוגן", ואז – הוספת מים עד לחצי גובה הקציצות והמשך בישול של כ-20 דקות.

מכינים את הקציצות מהעיסה בצורת כדור, מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הקציצות 3-4 דקות תוך כדי "כדרור" על המחבת שייקבלו טיגון מכל הצדדים. אחר כך – מוסיפים כוס (או 2 – תלוי בגודל המחבת) של מים רותחים, מגבירים את האש כדי שהכל ירתח, שוב מורידים את האש, מכסים את המחבת עם מכסה ומבשלים במשך 20 דקות.

מוציאים את הקציצות, מסדרים בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב (או שמים בקערה ליד, שהילדים יוכלו לצקת אותו לבד על הקציצות) ומגישים.

fishballs1

2 תגובות על “קציצות סלמון ולברק עם רוטב עגבניות – כשהילדים מגדירים את דרישות הצהריים…

  1. lelakektatut הגיב:

    טוב,
    זה התחיל מבשר, המשיך בעוף,
    הכי טבעי שימשיך עם דגים, לא ?
    שמחה שעזרתי, צריכה לנסות עם השינויים 🙂
    תודה !

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s